Att man inte fattar att dygnet bara har 24 timmar! Varje dag! “To do”-listan känns överväldigande. Fast idag skyller jag på den försvunna midnattssolen. Så bra det var i somras när det var ljust hur länge som helst och man kunde jobba vidare efter middagsmaten. Det är ju så kul!

Såg du vad jag skrev; i somras. Det betyder att sommaren har lämnat oss och hösten är här. Hösten med eländiga regn och lervälling i hagarna men också med hög klar luft och fantastiska färger. Ordning och reda är också synonymt med hösten för mig. Skolorna börjar, folk är på plats på sina jobb igen, naturen börjar förbereda sig för vintervila. Jag tror vi människor också behöver vila. Slå av på takten och mysa vid elden. Omöjligt säger en del, men, är det verkligen omöjligt? Trots att man har tusen “to do’s” på sin lista ska man ta en “slånkdag” ibland. Det man skulle ha gjort kan man göra en annan dag. Inte sköta djur och så, det måste man ju göra men andra “måsten” kanske kan vänta.

Här på gården blir det inga slånkdagar förrän bortåt jul. Vi bygger ny getlagård på vedbacken. Ser fram emot att mjölka getterna i plusgrader, inte -20 som det var i vintras…  Det kommer att bli bättre flöde på djuren och enklare foderhantering. Och mockning… Jag slipper kånka mjölkspannar hit och dit och slipper bära vattenhinkar till flera ställen. Fast, bockarna kanske får flytta tillbaka till gamla lagår’n när det jobbat färdigt. Lugnast så.

Man måste ju fokusera på det man gör fast det är svårt. Min hjärna snurrar hela tiden med den ena idén efter den andra. Det finns ju så mycket att göra !!! Men, nu ska jag bygga lagård och få ordning där. Efter det kommer det väl att bli en väldans massa tid över så att jag kan göra allt det andra jag vill göra    :D

Jag vill komma igång med Stilla Upplevelser vid fäboden. Är helt säker på att, om man är lite trasig som människa, blir man bra mycket helare om man får prata med en get eller två vid vår fäbod. Och kanske laga lite mat utomhus över öppen eld, gå en promenad längs Tysslingsbäcken, låta blicken flyta med i vattenvirlvlarna, sitta under ett träd och lyssna på skogens ljud och dricka kaffe på tunet. Tänk så mycket man kan göra! Men, detta får bli ett annat år. Kanske nästa…

Nu ska jag njuta av hösten och tänka på det som är bra med den, inte låta mig slås ner av allt regnande och att dagarna är korta. Den som har vägarna förbi är hjärtligt välkommen! Är du sugen på en ost har du kommit rätt om du kommer till Lars Pers i Fors. Eller en ölkorv…

Annars kan du ta en utflykt till Skördemarknaden i Gysinge den 25 september, kl 10-16. Där finns gamla och nya försäljare med det mesta inom skördetemat men även hantverk av olika slag. Och så getost o honung förstås… Välkommen!

2 kommentarer / Skriv egen

  1. Tina
    22:56 den 13 September, 2011 | #

    Sant det att är man lite kantstött så helar man tillsammans med getterna <3

  2. 00:05 den 14 September, 2011 | #

    Oj, vad harligt allt later. Aven leran och regnet later inte sa dumt har borta i varmen. Kul att lasa om vad som sker hemma i krokarna. Lat ideerna floda!!

Skriv en kommentar