Men inte hos oss! Skulle minsta lilla tanke på att äta get “glimsa sta” hos en närbelägen varg blir den lurad på kalaset. Här finns, numera, stängsel den inte gillar. Under helgen har 13 frivilliga från Rovdjursföreningen varit här. Med glatt humör har de byggt rovdjursstängsel på den svåra delen i skogen i kohagen. Fantastiska människor! Avstår två hela dagar för våra rovdjur!
Utan att lägga mig i debatten är det faktiskt så att på de gårdar där det finns rejäla stängsel har heller inte förekommit någon attack från rovdjur. Värt att satsa på, alltså.
“If a job is worth doing it’s worth doing well” sa svärfars far.

Här hemma händer mycket nu. Det börjar synas på vedbacken att ett gethus så sakteliga tar form. Gjutningen av betongplattan i tisdags gick smidigt. Hade fullt sjå att hålla hundarna inne den dagen. Visserligen har vi kattspår i cementgolvet i källaren och någon sorts rättvisa borde väl råda men… Nä, hade ingen lust att ta reda på åtta cementiga hundtassar…
Idag påbörjades stommen. Resten av virket levereras i morgon,tisdag, och på måndag kommer takstolar och plåt. “Dä blir finnt som snus dä hä!”

Får kanske möjlighet att åka på Elmia Inomgårds. Jag behöver köpa låsbara ätfronter till mjölkningsrummet. Likaså runda foderhäckar som trycks ihop av djuren vartefter fodret äts upp. Och en hel massa lösa grindar. Just i år erbjuder flera företag fri frakt och en del; 20 % rabatt om man beställer under mässan. Vore dumt att missa de slantarna även om det går bort en hel dag.

Hösten har hittills varit fantastiskt vacker! Hoppas det håller i sig tills gethuset är färdigt. Hinner förmodligen inte få upp stängsel i anslutning till ligghallen så det måste väntas med till nästa år. Men det får getterna stå ut med! Nya lagårn blir ju rena lyxhotellet jämfört med den gamla. Vad som ska hända med den ska jag tänka en gång till på. Nå’n annan dag…

4 kommentarer / Skriv egen

 1. Lollo
  00:10 den 18 October, 2011 | #

  Hoppas du kanske kan komma ner till Elmia under onsdag – tordag då – då är vi där :-) Roligt att läsa om hur gethuset växer fram.. :-)

 2. Agneta
  07:56 den 18 October, 2011 | #

  Det är kul även för oss grannar att se getstallet växa fram, alltid kul med nybyggen, andas framtidstro. Och det är också vackert med alla getter som förskönar ängarna runt Västerån numera. Och vackrast av alla är stora bocken Bruse. Som förstås heter något annat men efter att ha arbetat i förskoleklass ett antal år så har man läst sagan så många gånger så man ser boken framför sig när man går förbi era getbeten.

 3. 00:22 den 21 October, 2011 | #

  Det är inte svårt vara glad när man blir så väl omhändertagen, naturen är betagande, solen gör dagarna gyllene, och maten Maria! Att sitta runt ditt stora köksbord i gott sällskap, med en och annan hund vid fötterna, och få mustiga soppor, krämiga såser, smarriga getostar, välrörd honung… Det är synd att inte fler människor kan skapa sina liv ute på landsbygden – jag tror vi skulle må bättre av det. Allt gott och tack för senast! (“Isolator is my middle name”)

 4. 00:36 den 22 October, 2011 | #

  Tack för de orden, Elisabet! Det värmer, precis som soppan. Ni är fantastiska människor som ställer upp som ni gör. Idag har tre st varit här och fortsatt. Vi är inte klara men hörnen är i ordninggjorda och det mesta som är svårt. Dra tråd längs vägen kan vi göra själva.
  Ha det bra och välkommen åter utan att behöva jobba! Kanske en ystningsdag med dina vänner?

Skriv en kommentar